Hírek

Nagyobb ház, nagyobb boldogság?

A lakóingatlanok méretei folyamatosan nőnek szinte mindenhol a fejlett világban. Az Egyesült Államokban jelenleg az átlagos ház 40%-kal nagyobb, mint 1980-ban és dupla akkora, mint a világháború után. (Miközben egyre kevesebb személy él eg

Készpénzfelvételi trükkök

A 0,6%-os készpénzfelvételi adó sokak kedvét elveszi, hogy pénzt vegyenek fel a bankból.

Előnyös változások az elektronikus fizetések területén

Eddig a vásárlásokat a készpénz mellett szinte kizárólag csak bankkártyás fizetéssel lehetett kiegyenlíteni, a bankkártya megkerülhetetlen eszköznek bizonyul a mai napig is. (A banki előreutalás kevés esetben opció.) Akármilyen trendi

Jövőre is velünk marad a tranzakciós adó

Most jelent meg a hír, hogy a 20 ezer forintos összeg alatti elektronikus utalásokra január elsejétől eltörlik a 0,3%-os tranzakciós adót, így ösztönözve a nem készpénz alapú fizetéseket. Ebben a hírben azonban az is benne van, hogy fele

Tudod, miért vásárolsz meg temérdek felesleges dolgot? Ismerd meg a Diderot-effektust!

Először csak praktikus okból veszel egy szőnyeget, mert az előzőt levörösboroztad. Aztán pár napra rá vásárolsz néhány díszpárnát is, mert az eddigiek nem illenek a szőnyeghez. Aztán egy takarót. Egy állólámpát. Egy kanapét. És az eredetileg ötezer forintos vásárlásodból máris százezres tétel lett. Ez a láthatatlan manipulálás pedig pontosan a Diderot-effektus akcióban.
És mindegyikre azt hiszed, hogy a saját döntésed volt, hogy mindegyik tétel szükséges. De épp itt kezdődik az az átverés vagy manipulálás, amit Diderot-effektusnak vagy Diderot-hatásnak hív a szaknyelv. Ugyanis mi történik ilyenkor?

A magyar átlagember

A napi.hu közölt egy cikket a magyar átlagember vagyoni állapotáról, akit érdekel, itt el tudja olvasni. Érdekes a műszaki cikkek bontása is háztartásonként. Amíg tévé másfél található egy háztartásban, klíma csak a háztartások 6%

Megdöbbentő az új fürdőruha,fehérnemű divat !

A 60' as éveket idéző fürdőruha és női fehérnemű divat árasztja el a világot !

Dropshipping: akár pénz nélkül is elkezdheteted

Ha már szóba került az internetes vásárlás tegnap, egy másik lehetőségről is szeretnék írni. Sokan szenvednek attól, hogy szeretnének vállalkozni, de igazán se nagy ötletük nincs, se komoly tőkéjük. Nekik remek lehetőség a dropshipp

Észre sem vesszük és Dubajban már repülnek a taxik

Dubajban megint túltolják kicsit a jövővárást: drónból quadcopterből csinálnak egyszemélyes, önműködő taxikat. Nyárra ígérik az aktív használatot.

A nagy átvágás – mást adnak el keleten, mint nyugaton?

A multinacionális élelmiszergyártók Szlovákiában forgalmazott termékeinek jelentős része alacsonyabb minőségű, mint az, amit ezek a cégek ugyanolyan márkanév alatt az osztrák piacon értékesítenek – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a szlovák agrártárca vezetője által kedden ismertetett vizsgálat eredményére hivatkozva.

Milyen vitaminokra van szükségünk télen?

A fényhiány, a diétázás, a gyorsételek fogyasztása miatt télen is nagyon fontos, hogy szervezetünket hozzájuttassuk az olyan vitaminokhoz, amelyeket ilyen feltételek mellett gyorsan felhasználunk. Napi vitaminszükségletünket legjobb természetes forrásból pótolni.

Adójóváírás: hogyan csináld?

Itt az évvége, ilyenkor mindenki a 20%-os adójóváírásra gyúr, nem is törődve azzal, hogy gyakran ráfizetés a vége az ilyen adójóváírással kombinált termékeknek. Hogy miért, azt könnyű belátni: ahogy egyre több pénzed van benn, egyre kevésbé számít az az évi 100-150 ezer forint, amit kapsz az éves befizetésed után.

Megszűnik az adócsaló számla

Varga Mihály mai bejelentése szerint megszűnik az adócsaló számla, vagy SMSZ számla. (Cikk itt) Ennek oka az indoklás szerint nem meglepő módon az Unió neheztelése, lévén ez a számla nekifutásból köpte szembe mindazt, amit az Unióban az adóelkerülésről, pénzmosásról és hasonló témákról gondolnak. A csoda az, hogy eddig életben tudott maradni.

Társasági adó csökkentése 9%-ra

A mai nap híre, hogy a társasági adót 9%-ra csökkentik, az eddigi 10 és 19%-ról. A nagyobb kulcsot 500 milliós eredmény felett kell alkalmazni, ez kevesebb mint 1.300 vállalatot érint Magyarországon.

« 1 2 3 4 5 »

Kereső:

Kategória:
Kulcsszó: